Skip to main content

Pastor: Imaćemo poslanički klub u Skupštini Srbije

Info 29. мар 2008.
< 1 min čitanja

Ištvan PastorPredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je uverenje da će Mađarska koalicija na predstojećim izborima osvojiti pet-šest mandata u Skupštini Srbije i između 16 i 18 mandata u Skupštini Vojvodine. Pastor, koji je jedan od lidera Mađarske koalicije, takođe očekuje da će ta koalicija odličan razultat ostvariti i na lokalnim izborima.
Pastor je ovo izjavio tokom jučerašnjog susreta s ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Stivenom Vordsvortom. Kako se navodi u saopštenju sa sastanka, ambasador Vodsvort se u razgovoru s vođstvom SVM-a interesovao o predstojećim izborima i, posebno, o očekivanjima stranaka nacionalnih zajednica. Sastanku je prisustvovao i član Predsedništva SVM-a Šandor Egereši.
Lider SVM-a je naveo da su Mađarskoj koaliciji bliske proevropski orijentisane stranke, ali da na predstojećim izborima nastupa samostalno. Naveo je da MK ima dva dugoročna cilja: promenu ustavnopravnog položaja Vojvodine, kako bi Pokrajina imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast sa sopstvenim budžetom i usvajanje novog statuta Vojvodine.
Svojim domaćinima ambasador Vordsvort preneo je očekivanja članica Evropske unije da će se Srbija posle izbora brzo razvijati i da će postati članica EU.

(Dnevnik)