Skip to main content

Pajtić: Sve podseća na devedesete

Autonomija 11. апр 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da ga današnje privođenje novinara Bete Dinka Gruhonjića podseća na najstrašnija vremena devedesetih godina, kada je režim surovo gušio slobodu medija. Pajtić je agenciji Beta iz Brisela gde službeno boravi, rekao da ga Gruhonjićevo privođenje neodoljivo podseća i na gušenje slobode javnih ličnosti koje su se devedesetih otvoreno zauzimale za demokratsku i proevropsku Srbiju.
„Očigledno da je ovo privođenje inspirisano antievropskom koalicijom Šešelja i Koštunice koja danas pokazuje na šta bi ličila Srbija, ukoliko bi ove dve stranke formirale vladu Srbije“, rekao je Pajtić. Vojvođanski premijer i potpredsednik Demokratske stranke je rekao da će DS uvek najoštrije osuditi svaki progon nezavisnih novinara i svaki progon političkih neistomišljenika u Srbiji.
„Nikada kao stranka nećemo dozvoliti da se ta vremena ponove i da hapšenje i zastrašivanje budu metode političkog delovanja bilo koje političke stranke u našoj zemlji“, rekao je Pajtić. Policija u Novom Sadu privela je danas šefa dopisništva Bete Dinka Gruhonjića tokom akcije novosadskog Otpora u centru Novog Sada.
Gruhonjić je policijskom „maricom“ odvezen sa novosadskog Trga slobode, odakle je izveštavao, u stanicu policije Stari grad. Policajci su tokom akcije Otpora razgovarali sa organizatorima i tražili da se okupljeni novinari sklone, što je Gruhonjić odbio. Nakon toga zatražili su bez obrazloženja od njega ličnu kartu, što je Gruhonjić takođe odbio, nakon čega je odvezen policijskim vozilom. Gruhonjić je pušten na slobodu nakon sat vremena provedenih u policiji.

(Beta)