Skip to main content

Otvoren konkurs za izvođače 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

Autonomija 02. mar 2021.
< 1 min čitanja

Ovogodišnji Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, saopštili su danas organozatori.

Oni su pozvali umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 2021. godine.

Kako su naveli, na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

„Učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti“, saopštili su organizatori.

Festival uličnih svirača 21 godinu neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu.

Ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Prijave za konkurs je potrebno ispuniti najkasnije do 1. juna, a više informacija mogu se pronaći na sajtu www.ulicnisviraci.com . Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2021. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome.

(Autonomija)