Skip to main content

Organizacija „Ženska solidarnost“ najavila novi protest ispred redakcije Informera 7. oktobra

Građani 04. окт 2022.
< 1 min čitanja

"Ne postoji politička volja da se bave pitanjem nasilja nad ženama"

Organizacija „Ženska solidarnost“ najavila je danas da će 7. oktobra u 17 časova biti održan novi protest ispred redakcije Informera, zbog objavljivanja intervjua sa višestrukim silovateljem.

Ukoliko institucije ne mogu da urade tako malo i da ispoštuju osnovni zahtev za sklanjanje intervjua koji je uznemirio i ponizio sve žene ove zemlje sa medijskih platformi, onda je to jasan znak da ne postoji politička volja da se bave pitanjem nasilja nad ženama i van medija, rekla je FoNetu aktivistkinja organizacije „Ženska solidarnost“ Jelena Riznić.

Ona je istakla da se svakog dana suočavamo sa novim slučajevima nasilja nad ženama, koji se opisuju kao porodične tragedije i krvavi pir u tabloidnim medijima, a istina je da je reč o nasilju kao svesnom izboru, za šta su odgovorni nasilnici i institucije koje ne reaguju.

Zbog toga smo odlučile da nastavimo sa protestima i da poručimo da nam je dosta relativizacije nasilja nad ženama u javnosti i nereagovanja na našu groznu svakodnevicu, koja nije dostojanstvena ni za jednu devojčicu i ženu, kazala je Riznić.

Poručila je da će posle skupa ispred Informera uslediti protestna šetnja i pozvala sve ljude da ih podrže i priključe se protestu, uz poruku da više neće da ćute i trpe i da će se izboriti za slobodu.

(FoNet)