Skip to main content

Opoziciona grupa odbila poziv SNS da učestvuje u lokalnoj vlasti u Sečnju

Info 27. apr 2022.
2 min čitanja

Grupa građana “Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj” neće učestvovati u lokalnoj vlasti u tom mestu kod Zrenjanina, na šta ju je pozvala Srpska napredne stranka (SNS), saopštila je ta organizacija.

Nosilac te izborne liste, Vukašin Baćina, u pisanoj izjavi je naveo da je ta grupa građana dobila 11 odsto glasova na lokalnim izborima 3. aprila, i da „pored SNS i SPS jedina u Skupštini opštine Sečanj ima odborničku grupu“.

„Uvek smo spremni na razgovore o tome kako da zaustavimo dalje propadanje naše opštine, ali bismo vas prethodno pitali zašto je skupština raspuštena, uvedena prinudna uprava i zašto se išlo na prevremene izbore“, kao i „odakle vagoni robe koja je poslužila za kupovinu glasova, ko je plaćao silne eskurzije za penzionere koje je organizovala SNS u Sečnju“, kazao je Baćina.

On je naveo da neće ulaziti u vlast sa SNS jer neće da izneveri glasače i da „jasno da postoji direktiva s vrha da se grupa gradjana koja je ostvarila značajan rezultat kontroliše tako što će da udje u vlast“.

“Međutim, od toga nema ništa” – poručio je on i najavio da će ta grupa ukazivati na “sve loše što bude činila buduća vlast, a potrudićemo se da naša reć dodje do svih građana Sečnja, ali i do svih slobodnih medija koji žele da čuju ono što imamo da kažemo”.

Baćina je kao nosilac jedine opozicione liste u opštini Sečanj neposredno posle njenog proglašenja 28. februara bio uhapšen zbog navodne kupovine glasova što je ;negirao, i pušten je iz pritvora u Zrenjaninu 48 sati kasnije, kada je izjavio da je bio uhapšen jer “nije po volji” lokalnim vlastima koje predvodi SNS.

Napadi i pritisci na Baćinu i njegovu grupu su se pojačali, kako je tada bilo saopšteno, pošto je SNS prošle godine izgubila izbore za savete u pojedinim mesnim zajednicama opštine Sečanj.

(Beta/N1, Foto: Autonomija)