Skip to main content

Olja Bećković: Režim proizvodi buku, da ljudi ne čuju misli, razum i krčanje creva

Info 12. сеп 2021.
2 min čitanja

Novinarka i autorka emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković kaže da se za vreme letnje pauze nije dogodilo gotovo ništa što se ne dešava svake nedelje i svakog dana, godinama unazad. “Dnevna proizvodnja lažnih uzbuđenja, opasnosti, dreke, cike i vriske koja ne služi ničemu osim da ne bude tišine. Čini se da je suština politike režima da se ukine svaki kućni red koji bi ljudima dao šansu da se odmore i u tišini čuju sami sebe, sopstvene misli, sopstveni razum, krčanje creva. Ako bih ponudila listu predloga koje sam emitovala pre dve godine u septembru, teško da bi to iko primetio”, kaže ona.

U novu sezonu emisije, Bećković ulazi sa prvostepenom presudom da je emisija Hit tvit plagijat „Utiska“, piše „Nova.rs“.

„Godinama unazad smo suočeni da nas na svakom koraku i u svakoj oblasti ubeđuju da postoji samo jedna istina koja je po pravilu suprotna od svega što vidimo. Sama situacija da smo morali da se obratimo sudu da presuđuje o očiglednoj stvari je uvredljiva za celo društvo. Hrabrost sudije da presudi u korist svima vidljive istine je ogroman korak i lekovita obloga“, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje da li je poziv za gostovanje u Utisku nedelje i dalje otvoren za Aleksandra Vučića, kaže da smo svedoci da „predsednik gostuje samo tamo gde se sam poziva“.

Olja Bećković je prokomentarisala izbornu kampanju i rekla da li očekuje nekog od funkcionera SNS tokom kampanje na N1 i Nova S.

„Ono što sam videla je da su predstavnici opozicije sedeli na televizijama s nacionalnim frekvencija, što nije isto kao da su gostovali. Gostovanje po mom osećanju podrazumeva razgovor bez nadvikivanja, s jednakim šansama da se čuju oba sagovornika. Ne verujem da su predstavnici vlasti zainteresovani za tako neobična iskustva“, kazala je ona i dodala da je cinizam naprednjaka da govore o „tajkunskim“ i „lopovskim“ medijima.

„Stiven Grinblat za ljude koji se služe manipulacijama koristi termin „osobe na moralnom godišnjem odmoru“. Kad govori o „prevarantskom populizmu“ on piše: „Populizam možda nalikuje na zagrljaj sa siromašnima, ali je on uistinu samo oblik ciničnog izrabljivanja“. Govoriti o „tajkunskim“i „lopovskim“ medijima s platformi otetih nacionalnih frekvencija je vrhunski cinizam.

Smatra i da opozicija treba da se ujedini.

„Verujem da opozicija mora da se ujedini. Šta god da odluče ujedinjeni, biće ispravna odluka“, kazala je autorka „Utiska nedelje“ i otkrila da li može da zamisli scenario da opozicija sruši SNS u Beogradu.

„Znam ko ne može. Kad nešto ne možeš da zamisliš, onda nema toga čega ćeš se libiti da se to ne dogodi. Verujem da nema nikog u opoziciji kome to nije jasno“, zaključila je Olja Bećković.

(N1)