Skip to main content

Obren Markov istupio iz LSV

Info 02. апр 2008.
< 1 min čitanja

Obren MarkovVisoki funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Obren Markov u ponedeljak je napustio tu stranku, saznaje Dnevnik. Markov je u izjavi za naš list rekao da je razlog njegovog istupanja iz LSV nasporazum, te da još uvek nije pregovarao ni sa jednom drugom strankom o eventualnom prelasku u njihove redove, kao i da neće osnivati novu stranku.
– Neka javnost od mene ne očekuje da ću bilo šta ružno reći za LSV, stranku čija sam član bio 18 godina. Razlog mog odlaska svakako nije promena ideologije, što će reći da, i ako budem prelazio u neku drugu stranku, ona mora imati slične stavove poput onih koje sam do sada zastupao – objasnio je Markov.
On je rekao da sigurno neće prelaziti u Srpsku radikalnu stranku, Socijalističku partiju Srbije i Demokratsku stranku Srbije. Markov kaže da su sve opcije u vezi sa njegovim daljim političkim angažmanom otvorene.
– Ukoliko neka stranka proceni da su im potrebni oni politički kvaliteti koje ja imam, a ja budem zadovoljan njihovim stranačkim programom, ciljevima i ideologijom, onda svakako postoji mogućnost saradnje – rekao je Markov.
On je svojim dojučerašnjim stranačkim kolegama poželeo sreću na predstojećim izborima. Podsećamo, pre Markova LSV je napustio predsednik Gradskog odbora te stranke Aleksandar Odžić.

(Dnevnik)