Skip to main content

NUNS: Tri godine od paljenja kuće Milanu Jovanoviću, svi krivci još nisu pravosnažno osuđeni

Info 12. dec 2021.
< 1 min čitanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je danas da se navršava tri godine otkako je novinaru portala “Žig Info” Milanu Jovanoviću spaljen dom, a još nisu pravosnažno osuđeni svi koji su učestvovali u tom zločinu.

“Dragoljub Simonović, istaknuti član Srpske napredne stranke, nekadašnji direktor Železnice Srbije i u trenutku počinjenog krivičnog dela predsednik opštine Grocka, i još trojica okrivljenih – Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković, prvostepeno su osuđeni na ukupno 16 i po godina zatvora, jer je utvrđeno da su 12. decembra 2018. učestovovali u paljenju Jovanovićeve kuće” naveo je NUNS.

U saopštenju je dodato da je postupak protiv Igora Novakovića izdvojen u januaru ove godine zbog nepojavljivanja njegovog advokata na sudu i to neposredno pred izricanje presude preostaloj trojici okrivljenih, te je on osuđen 19. novembra, dok se za Marinkovićem i dalje traga.

“Naše udruženje izražava strah za bezbednost novinara Milana Jovanovića, kome je oduzeta policijska zaštita početkom avgusta, i sada je otvorena meta zbog svojih ranijih, a i aktuelnih tekstova”, navedeno je u saopštenju.

NUNS je pozvao predstavnike vlasti i insititucije da pruže nedvosmislenu zaštitu Milanu Jovanoviću i redakciji portala iz Grocke.

(Beta, foto: N1)