Skip to main content

NUNS: Pretnje glavnom uredniku Bete nakon što ga je Vučić javno prozvao

Građani 21. jan 2018.
< 1 min čitanja

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč glavnog urednika Novinske agencije Beta i potpredsednika NUNS-a Dragana Janjića.

Kako je NUNS saopštio, bezbednost Dragana Janjića je direktno ugrožena jer se na pojedinim stranicama na Fejsbuku nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, a hajka je indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom, što govori da se radi o organizovanoj kampanji protiv njega.

“NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih, i Janjića”, navedeno je u saopštenju.

Direktan povod za pretnje Janjiću bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano.

LSV osudio pretnje Draganu Janjiću

Liga socijaldemokrata Vojvodina najoštrije je danas osudila pretnje glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i pozvala nadležne da hitno reaguju.

“Nedopustivo je da se bilo kojem građaninu Srbije preti zbog iznetog mišljenja! Ćutanje države bila bi jako loša poruka!”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od nadležnih da obezbede sigurnost Draganu Janjiću i njegovoj porodici, a odgovorne da privedu licu pravde.

(Autonomija/Beta)