Skip to main content

Novosadska opozicija najavla žalbu na konačne rezultate lokalnih izbora

Info 25. јун 2024.
< 1 min čitanja

"Prema zvaničnim rezultatima GIK, lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" osvojila 87.791 glas, što je 25,8 odsto od ukupnog broja birača"

Novosadska opozicija sa liste „Udruženi za slobodan Novi Sad“, kojoj je prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije objavljenim danas pripao 21 mandat, žaliće se sudu na ovu odluku i konačne izborne rezultate.

Kako je saopšteno iz ove grupacije, opozicione liste su i u „ovako neregularnim uslovima“, prema zvaničnim rezultatima GIK, pobedile u svim delovima grada, osim prigradskim naseljima.

Podseća se i da je prema zvaničnim rezultatima GIK, lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ osvojila 87.791 glas, što je 25,8 odsto od ukupnog broja birača kojih u Novom Sadu ima 339.223, ali da prema odluci GIK ima 58 procenata mandata u Skupštini grada Novog Sada.

„Opozicija je pobedila u centru, Limanima, Sajmištu, Podbari, Telepu, Grbavici i većim delovima Detelinare i Novog naselja, dok su stranke okupljene oko SNS pobedile u prigradskim naseljima ostvarivši za osam hiljada glasova lošiji rezultat nego u decembru prošle godine“, precizira se.

Dodaje se da je GIK „bezočno odbio“ sve njihove argumentovane prigovore, zbog čega će pravdu potražiti na sudu „žalbom na takozvane konačne rezultate“.

„Mi dobro znamo da je većinski Novi Sad protiv ovakve gradske vlasti i naša borba za oslobođenje Novog Sada će biti nastavljena“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)