Skip to main content

Novosađani obeležili godišnjicu masovnih ubistava

Vojvodina 03. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Rijaliti programi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i dalje promovišu agresiju i prostakluk, dok nasilje u društvu ostaje normalna i poželjna pojava"

Novosađani su danas na Trgu slobode palili sveće u spomen na žrtve masovnih ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima Dubona i Malo Orašje.

Građani su se potom uputili do Varadinskog mosta, gde su u znak sećanja na stradale bacili cveće u Dunav.

Građane je na okupljanje na Trgu slobode, kako bi obeležili godišnjicu masovnih ubistava, pozvao pokret „Bravo“.

„Okupljanjem u Novom Sadu odajemo počast preminulima i šaljemo poruku solidarnosti sa porodicama i prijateljima ubijenih, i istovremeno ukazujemo na to da, nažalost, ni posle godinu dana nismo našli način da nasilje društvu obuzdamo i umanjimo“, navodi Građanski pokret „Bravo“.

Udružena opozicija Novog Sada je na godišnjicu tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ocenila da se ništa nije promenilo u društvu u odnosu na vreme kada se zločin desio.

Udružena opozicija navodi da rijaliti programi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i dalje promovišu agresiju i prostakluk, dok nasilje u društvu ostaje normalna i poželjna pojava.

Kako su naveli, nasilje postaje poželjno jer čak ni oni koji tuku lidere opozicionih stranaka ispred policijskih stanica nisu sankcionisani, narkodileri nesmetano prilaze školama, a deci se kao uzori predstavljaju kriminalci i estradne zvezde.

Opozicija zahteva da se prvi školski čas nakon praznika posveti događaju u Ribnikaru i da psiholozi i pedagozi još jednom razgovaraju s decom o uzrocima i posledicama tragičnog događaja.

(021.rs)