Skip to main content

Novi Optimizam: Tri godine od prvog protesta na Šodrošu

Građani 15. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Građani koji su bili spremni da se protive nameri vlasti da od Šodroša naprave nešto što nije u korist ljudi, već režimskih investitora"

Pokret Novi Optimizam saopštio je danas da je prošlo tri godine otkako je organizovan prvi skup na Šodrošu protiv izgradnje „Novog Sada na vodi“, radi odbrane elementarnih prava i interesa većine građana.

„Veliki broj građana koji se pojavio na protestnoj tribini, na kojoj je uzelo učešća desetak aktivista, političara i građana, inicirao je prvo ozbiljno okupljanje raznih aktera u jednu neformalnu grupu pod imenom ‘Vidi, Gari, ne može!’, kao što je bio i naziv prvog skupa“, podsetio je Novi Optimizam.

U saopštenju se dodaje da je organizovano i štampanje novina „Novi Sad na vodi? Vidi, Gari, ne može“, u kojima su objašnjeni svi motivi zbog kojih se „taj kriminalini urbanistički poduhvat ne sme dopustiti“.

„Tokom cele jedne godine organizovanja skupova pod tim nazivom, ta tema je postala vrlo bitna za javnost ne samo Novog Sada, već i cele Srbije. Na samom nasipu, na mestu potencijalnog ‘urbicida’ okupljali su se Novosađani kojima je bilo jasno šta će se tamo dešavati, građani Vojvodine i Srbije, koji su bili spremni da se organizovano protive nameri vlasti da od Šodroša naprave nešto što nije u korist ljudi, već režimskih investitora“, naveo je Novi Optimizam.

U saopštenju se napominje i da je sve što se dešavalo tokom borbe za Šodroš, u vremenu epidemije korona virusa, zabeleženo i u filmu pod nazivom „Vidi, Gari, ne može!“.

(Autonomija)