Skip to main content

Novaković (Narodna stranka): Siniša Mali može da podnese ostavku ili da bude razrešen

Info 16. дец 2022.
< 1 min čitanja

"Na grub, nedvosmislen i skandalozan način vređao narodne poslanike"

Poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbiije, Borislav Novaković, izjavio je danas da je neodroživo da Siniša Mali ostane ministar finansija jer je opozicione poslanike optužio da rade protiv svoje države i da ih neko plaća za to.

Povodom inicijative 55 poslanika opozicije za smenjivanje Malog, Novaković je kazao da su mogući ishodi ostavka Malog ili njegovo razrešenje.

„Kako god, posle ovog skandala, Mali ne može da bude član Vlade, niti na bilo kojoj javnoj funkciji. Tražimo odgovornost Malog“, rekao je Novaković za portal Nova.rs, saopštila je Narodna stranka.

Novaković je ocenio da su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i članovi vlade, a Mali nije izuzetak, „predstavnici konfliktnog modela političke kulture“.

„Za njih je potpuno normalno, pa i poželjno da u parlamentu vređaju i omalovažavaju predstavnike opozicije“, ali „posao svakog člana Vlade je da jezikom struke, činjenicama i argumentima brani predlog vlade, a ne da se demagoški obračunava sa opozicijom“, rekao je Novaković.

Po rečima poslanika, član Vlade ne može dovoditi u pitanje integritet poslanika „kafanskim doskočicama i uličarskim dosetkama“.

„Mali je na grub, nedvosmislen i skandalozan način vređao narodne poslanike, tvrdeći da oni uništavaju svoju zemlju i rade protiv nje, da bi na kraju ‘poentirao’ besramnom tvrdnjom da nas ‘neko stvarno, verovatno, i plaća za to što radimo“, podsetio je Novaković na reči Malog.

Poslanik Narodne stranke je kazao da u toj stranci očekuju od Vlade da se izjasni da li su stavovi Malog koji opoziciju označava kao izdajničku i plaćeničku, samo njegovi lični, ili su to i stavovi Vlade.

Poslanici opozicije u četvrtak su u Skupštini Srbije predali zahtev za smenjivanje Malog, koji je potpisalo 55 poslanika, i taj zahtev bi trebalo da razmotri Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a potom i Vlada Srbije.

(Beta, foto: N1)