Skip to main content

Nikezić pita Vučića kako je moguće da je cena puta kroz Vojvodinu upetostručena od 2019.

Vojvodina 27. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Kako je uopšte moguće da vam kilometar brze saobraćajnice u Vojvodini košta 11 miliona evra, dok istovremeno kilometar auto-puta punog profila u Hercegovini košta sedam miliona evra"

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ukazao je da je cena gradnje puta Sombor – Kikinda „skočila pet puta za četiri godine“.

Nikezić je u pisanoj izjavi, koju prenosi Beta, naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u julu 2019. rekao da „nešto skuplja varijanta košta 420-430 miliona evra“, a juče da „košta dve milijarde evra“.

„Kako je uopšte moguće da vam kilometar brze saobraćajnice u Vojvodini košta 11 miliona evra, dok istovremeno kilometar auto-puta punog profila u Hercegovini košta sedam miliona evra? Upravo zato su ovakvi projekti najbolja potvrda da u SNS Srbiji, samo korupcija ne sme da stane. I zato ste sproveli nezapamćenu krađu na izborima, zato batinate građane i zato danas pritvarate studente“, ukazao je Nikezić.

Nikezić je jedan od sedam poslanika i drugih aktivista iz stranaka izborne liste „Srbija protiv nasilja“ koji štrajkuju glađu u prostorijama Republičke izborne komisije, zbog izborne krađe. Prva je u štrajk glađu, u ponedeljak, 18. decembra, stupila potpredsednica SSP Marinika Tepić.

(Autonomija, foto: PS za urbanizam)