Skip to main content

Ne davimo Beograd: Zabraniti najavljeni skup neonacista iz organizacije Zentropa Srbija

Info 03. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Od Ustavnog suda zahtevamo da zabrani delovanje svih neonacističkih, neofašističkih i rasističkih organizacija u Srbiji"

Pokret Ne davimo Beograd zatražio je danas od Policijske uprave da ne dozvoli održavanje skupa koji je za subotu najavila organizacija “Zentropa Srbija”, kao i da ne dozvoli da se bilo kakvi neonacistički skupovi održavaju u Beogradu.

“Od Ustavnog suda zahtevamo da zabrani delovanje svih neonacističkih, neofašističkih i rasističkih organizacija u Srbiji”, tražili su iz tog pokreta u saopštenju.

Kako su kazali, Srbija ima antifašističku tradiciju i u srpskom društvu nema mesta za organizacije koje raspiruju nasilničke ideologije zbog kojih su građani u prošlosti stradali i protiv kojih su se herojski borili.

“Podsećamo i na tragičnu podudarnost što je ovaj skup najavljen upravo na dan godišnjice smrti glumca Dragana Maksimovića koga je 2001. godine u Beogradu, samo zbog njegovog izgleda, na smrt pretukla grupa neonacista povezanih sa organizacijom ‘Krv i čast'”, navodi Ne davimo Beograd.

(Beta)