Skip to main content

Ne davimo Beograd tužio Mišu Vacića zbog uvreda i pretnji

Info 24. maj 2021.
< 1 min čitanja

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srpske desnice Miše Vacića zbog uvreda prema aktivistima ovog pokreta, koje je izneo prilikom posete Staroj planini.

“Vacić je u misiji posete Staroj planini i navodne zainteresovanosti za borbu meštana da odbrane reke od minihidroelektrana, izneo seriju najgnusnijih uvreda prema aktivistima Ne davimo Beograd. Ovakvo javno delovanje bilo kog pojedinca je nedopustivo, a posebno nekog ko je dugogodišnji državni službenik i osoba kojoj se ovo delo ponavlja, uz ranije pretnje smrću našim aktivistima i aktivistkinjama”, navodi se u saopštenju.

Ne davimo Beograd navodi da su se ove pretnje desile pred veliki ekološki protest održan u aprilu u Beogradu, kada je “Srpska napredna stranka preko svojih satelita pokušala da unese razdor među ekološke aktiviste“.

“Ovu krivičnu prijavu podneli smo i kako bismo pokazali da se ne plašimo pretnji koje je izneo Vacić, ali i zbog ljudi sa Stare planine koje je ovakvim ponašanjem uvredio i pokušao da iskoristi”, navodi se u saopštenju.

(Beta)