Skip to main content

NDNV: Napadi na KRIK pokušaj diskreditacije činjenica

Građani 10. mar 2021.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro je danas osudilo kampanju tabloida protiv istraživačkog portala KRIK iz Beograda i zatražilo hitnu reakciju svih nadležnih institucija.

“Upozoravamo sve nadležne institucije da ovakvi napadi mogu imati ozbiljne posledice, jer ponovo crtaju metu na novinarima koji pišu o korupciji i kriminalu u koje je Srbija ogrezla poslednjih godina. Posebno pozivamo Tužilaštvo da reaguje na ove napade, kao i celu zajednicu da se uključi, kako bi u Srbiji bilo zaštićena sloboda medija i govora”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

Podsetili su da se KRIK godinama bavi otkrivanjem veza između kriminalnih grupa, korupcije i ljudi u vrhu vlasti i dodali da se zbog toga sada opet preko tabloida i drugih medija “jezivim napadima” pokušava prikriti ozbiljnost činjenica iznetih u novinarskim tekstovima.

NDNV je podsetio da su napadi na KRIK i na nezavisne medije u Srbiji dešavaju često, a većina tih napada prođe nekažnjeno.

“Pozivamo i građane da pokažu solidarnost sa novinarima, kao i da napade na redakciju KRIK-a razumeju kao napad na njihovo pravo da budu informisani”, naveo je NDNV.

(Autonomija)