Skip to main content

Narodna stranka: Dokument o izborima uopšten, EU dala prednost vlasti

Info 08. sep 2021.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Narodne stranke (NS) Stefan Jovanović izjavio je danas da je dokument evropskih posrednika u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji “veoma uopšten i bez konkretizacije”, i da bi mogao da predstavlja osnov za napredak, ali i da ostane mrtvo slovo na papiru, saopšteno je iz NS.

“Evroparlamentarci su dali prednost vlasti u Srbiji, jer su prvo sa njom nedelju dana pregovarali o tom dokumentu, pa ga tek onda predstavili opoziciji, iako je bilo dogovoreno da učesnici u dijalogu budu ravnopravni i da dokument dobiju 1. septembra”, rekao je Jovanović za Juronjuz (Euronews).

Jovanović je naveo da je Narodna stranka dokument dobila kasno sinoć i najavio da će se Predsedništvo te stranke o njemu izjasniti u petak, 10. septembra, kada će odlučiti da li će “davati amandmane i da li će dalje učestvovati u pregovorima”.

Generalni sekretar Narodne stranke je dodao da je rok za izjašnjavanje o dokumentu 12. septembar, a da bi pregovori trebalo da budu nastavljeni 17. i 18. septembra.

“Predviđeno je da dogovor o izbornim uslovima bude primenjivan šest meseci pre izbora, a ostaje da se vidi da li će tako i biti”, rekao je Jovanović.

(Beta)