Skip to main content

Napadnut Prajd info centar, kamera snimila počinioca

Građani 07. jan 2024.
< 1 min čitanja

Napadači do sada nikada nisu bili procesuirani, niti je bilo ko od napadača bio osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posedovao snimke napada

Danas, kada većina građana slavi pravoslavni Božić, napadnut je i, po prvi put posle pet godina i desetina pokušaja u potpunosti je polomljen izlog Prajd Info Centra, saopšteno je iz organizacije Beograd prajd (Belgrade Pride).

“Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, nateraju da se krijemo i poruče nam da nema mesta za nas”, naveli su u saopštenju za javnost.

Podsetili su da napadači na Prajd Info Centar do sada nikada nisu bili procesuirani, niti je bilo ko od napadača bio osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posedovao snimke napada sa nadzornih kamera.

“Zahtevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što pre pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili”, piše u saopštenju.

Dodali su da predstavnici vlasti moraju što pre da ispune sve zahteve Beograd prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nisu građani drugog reda.

(Autonomija, foto: Beograd prajd/Instagram)