Skip to main content

Nagrada “Dušan Bogavac” za novinarsku etiku i hrabrost dodeljena novinaru Saši Dragojlu

Info 26. окт 2023.
< 1 min čitanja

Predesdnik NUNS Željko Bodrožić je rekao da Dragojlo godinama hrabro i profesionalno izveštava javnost o važnim temama od opšteg interesa

Novinaru Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Saši Dragojlu danas je uručena nagrada Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“.

Predesdnik NUNS Željko Bodrožić je rekao da Dragojlo godinama hrabro i profesionalno izveštava javnost o važnim temama od opšteg interesa.

Bodrožić je izjavio da je Dragojlo izveštavao o koruptivnim poslovima, prodaji mašina za proizvodnju municije, ratu krijumčara na severu Vojvodine, pranju novca tokom izgradnje stambeno-poslovnih objekata i oružanom sukobu u Banjskoj.

Dragojlo je rekao da je ponosan na nagradu, koja je najbolje što je dobio u kratkoj, ali veoma intenzivnoj novinarskoj karijeri.

Nagrada mi je podstrek da nastavim da se profesionalno bavim svojim poslom, izjavio je Dragojlo.

On je ocenio da je, s obzirom na situaciju u medijima, solidarnost ključna reč za profesionalne novinare, kojih je malo.

Zato bi trebalo da se drže zajedno, pošto im niko neće pomoći da opstanu, jer profesionalni mediji, u suštini, nisu potrebni nikom u svetu, izjavio je Dragojlo.

On je nagradu posvetio i kolegama iz BIRN, zbog podrške koju su mu pružili.

(Beta, Foto: MC)