Skip to main content

Mladić fizički napao obezbeđenje Prajd Info Centra

Info 03. feb 2024.
< 1 min čitanja

"LGBTI+ zajednica u Srbiji, ali i Beogradu, i dalje nije bezbedna čak ni tokom dana u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu"

U Beogradu oko 14 časova nepoznat mladić je fizički nasrnuo na radnika obezbeđenja Prajd Info Centra.

„Danas u 14 časova, nepoznat mladić je fizički nasrnuo na pripadnika obezbeđenja Prajd Info Centra, nakon što je slomio zastavu duginih boja koja je redovno postavljena iznad izloga centra. Kada je radnik obezbeđenja reagovao, napadač ga je oborio na zemlju i počeo da udara pesnicama po licu, a zatim je pobegao“!, objavljeno je na Instagram stranici Prajd info centra.

Kako ističu, ovo je 20. po redu napad na Prajd Info Centar, ali da je prvi slučaj u kome se dogodio fizički napad na osobu zaposlenu u Prajd Info Centru.

„Ovakvi primeri nam daju do znanja kako LGBTI+ zajednica u Srbiji, ali i Beogradu, i dalje nije bezbedna čak ni tokom dana u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu“, piše u objavi.

Beograd Prajd zahteva od policije i tužilaštva da bez odlaganja identifikuju i privedu pravdi počioca fizičkog napada na radnika obezbeđenja Prajd Info Centra. Istovremeno, javnost mora biti obaveštena o identitetu i motivima ovog ali i svih drugih ranijih napada na centar.

(N1)