Skip to main content

Mladi sportisti iz Sarajeva napadnuti u Baru, jedan teže povrijeđen

Jugoslavija 16. апр 2023.
2 min čitanja

Sinu novinarke Al Džazire Arduane Pribinje, Harunu, huligani su glavu razbili metalnom šipkom, a njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti

Maloljetnici (17 i 14 godina) iz BiH zadobili su povrede kada su ih, njima nepoznate osobe, pretukle sinoć u barskom naselju Šušanj, saopšteno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije.

Jedan mladić je sa težim povredama hospitalizovan u Kliničkom centru u Podgorici.

Novinarka Al Jazeere Arduana Pribinja objavila je na Tviteru da se radi o dvojici mladih sportista AK Sarajevo, od kojih je jedan njen sin kome je, kako je rekla, glava razbijena metalnom šipkom, dok je njegov drug još teže prošao.

– Grupa od pet huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom, još je dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti – napisala je Pribinja.

Napad se, kako je kazala, dogodio kada su Harun i Alija otišli u prodavnicu da kupe sok.

– Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno. Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bili svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa što bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski – navela je Pribinja.

Ona je dodala da su huligani privedeni.

– Huligani, koji su odranije poznati policiji su privedeni. Nadam se da će biti i kažnjeni – istakla je Pribinja.

To su portalu Pobjeda potvrdili i u policiji.

– Od četiri maloljetna lica, dvojica starosti 15 i dvojica 17 godina, prikupljena su obavještenja. Po nalogu tužioca će protiv njih biti podnijeta krivična prijava za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda – rečeno je nezvanično Pobjedi u policiji.

Pribinja je takođe napisala da je kontaktirao predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i izvinio se zbog incidenta.

– Huligani koji su napali atletičare AK Sarajevo su, ponavljam, od ranije poznati policiji – dodala je.  

(Pobjeda/Antena M)