Skip to main content

Marton (LSV): Koga Dveri tuže, a Dačić hapsi, taj je sigurno u pravu

Info 09. sep 2021.
< 1 min čitanja

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je povodom najave tužbe pokreta Dveri protiv lidera te stranke Nenada Čanka da je i laicima jasno da Čanak nije počinio nikakvo krivično delo.

„Jedno je jasno. Koga Dveri tuže, a Ivica Dačić hapsi, taj je sigurno u pravu. Nenad Čanak nije počinio nikakvo krivično delo. To je i laicima jasno“, izjavio je Marton za Autonomiju.

Dodao je da će se Čanak odazvati svim nadležnim organima i dati izjavu, a da će njegov advokat Milan Đukić u najhitnijem mogućem roku zatražiti urgenciju, kako bi sve insinuacije na račun predsednika LSV bile što pre odbačene.

LSV čvrsto stoji uz Nenada Čanka, daje mu punu podršku, a sigurni smo da taj stav dele i svi ostali građani Srbije, kojima je na srcu moderna, evropska i antifašistička Srbija“, rekao je Marton.

Prijava se dovodi u vezu sa Čankovim boravkom na Cetinju prilikom ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija, kada je došlo do nereda i sukoba policije sa demonstdrantima koji su se protivili tom činu u Cetinjskom manastiru.

Pre nekoliko dana predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić, izjavio je da bi predložio da Čanak bude uhapšen i da mu bude zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je tamo otišao da širi nemire.

(Autonomija)