Skip to main content

Markić tužila Dežulovića, tvrdila da ju je proglasio glupom i zatucanom. Izgubila je

Građani 29. апр 2022.
< 1 min čitanja

Željka Markić tužila je Borisa Dežulovića zbog teksta „Željka Markić: glupa ili plavuša?“ i tražila 40 tisuća kuna naknade, no izgubila je.

Kako je javio Portal Novosti, Markić je izgubila te će morati isplatiti 7.5 tisuća kuna za troškove parničnog postupka.

Markić je u tužbi tvrdila da su u njemu objavljene netočne, neistinite i štetne informacije koje su je pred obitelji i nepoznatim ljudima dovele do niza neugodnosti pa im je morala objašnjavati da nisu istinite, što je uzrokovalo duševne bolove, nesanicu, osjećaj nelagode i preispitivanje vlastitih vrijednosti. Tvrdila je da su čak i njena djeca morala odgovarati svojim prijateljima na pitanja vezana za članak. Zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva tražila je financijsku odštetu od 40.000 kuna plus kamate.

Sud je utvrdio da je objavljeni tekst komentatorskog tipa, a da komentatori imaju pravo iznijeti osobno viđenje zbivanja u različitim sferama društva. U presudi stoji da je Dežulović iznio vrijednosni sud, da je pitanje iz naslova „Željka Markić: glupa ili plavuša?“ retoričko tako da kao stilska figura ne očekuje odgovor, prenose Novosti.

Tvrdila da je u kolumni proglašena glupom i zatucanom

Željka Markić je u iskazu tvrdila i da je Dežulovićeva kolumna puna seksističkih uvreda i da je u njoj proglašena glupom i zatucanom te da je pisana s jedinim ciljem da je se uvrijedi.

Dežulović je rekao da je tekst napisao povodom presude u sporu koji je protiv Željke Markić dobila aktivistica Mima Simić o čemu je blogerica Dada Batinić na Indexu napisala satirični osvrt pod naslovom „Željka Markić izgubila nevinost s Mimom Simić“.

Nakon toga je Markić tužila i Index i Dadu Batinić.

Željka Markić sveukupno je zbog ovog teksta u više tužbi tražila ukupno 160.000 kuna.

(Portak Novosti / Index, Foto: YouTube printscreen)