Skip to main content

Marčelo: Otete institucije i mediji služe za kreiranje kulta Vučićeve ličnosti

Info 15. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Ovde imamo beskrajno samoljublje koje je bilo solidno onemogućeno većinu političkog života, pa se sad iživljava"

Pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo izjavio je da je Srbija „oteta država“, a da „otete institucije i mediji s nacionalnom frekvencijom, služe da se kreira kult ličnosti“, a ta ličnost je – Aleksandar Vučić.

„Milošević je radio isto, ali je bio barem malo drugačija ličnost. Ovde imamo beskrajno samoljublje koje je bilo solidno onemogućeno većinu političkog života, pa se sad iživljava. O tome se radi“, rekao je u emisiji Pressing.

Vrlo je kritičan prema vlastima u Srbiji u svojim tekstovima i kolumnama. Komentarisao je i Aleksandra Vučića koji uživa veliku popularnost građana Srbije, a na utisak kao da uživa veću popularnost nego Milošević ikada, kaže:

“Mislim da ste u pravu, nažalost. Oteta država, otete institucije, mediji s nacionalnom frekvencijom – sve to služi da se kreira kult ličnosti. Milošević je radio isto, ali je bio barem malo drugačija ličnost. Ovde imamo beskrajno samoljublje koje je bilo solidno onemogućeno većinu političkog života pa se sad iživljava. O tome se radi”.

Na izborima Vučić ima čak dvotrećinsku podršku. “Vi govorite o uticaju kroz medije, a ja više govorim o nečemu što liči na telehipnozu, to je mnogo viši rang. Govorimo o čoveku koji u svojoj kampanji izlazi ljudima iz frižidera. To je jedna sveprisutnost koja ispada iz svake smislenosti. Naravno, uz to ide i cela priča o ucenjenosti ljudi iz državnih firmi koji moraju da glasaju“, naglašava.

Marčelo je proglašen izdajnikom i stranim plaćenikom.

“U Miloševićevo vreme to se zvalo snage haosa i bezumlja. To je bilo barem kreativno, Ovo izdajnici, strani plaćenici je baš prvo što padne na pamet. Imali smo situaciju da jedna skupština uzme na zub javnu ličnost pa dobijete skupštinsko iživljavanje na ljudima koji ne mogu da odgovore. Kakvog smisla ima da predsednik proziva jednog muzičara“, pita se Marčelo.

(N1 Zagreb, Foto: MC)