Skip to main content

Manojlović (Kreni-promeni): Svestan sam da kršimo zakon i spreman sam na posledice

Info 27. нов 2021.
< 1 min čitanja

Direktor kampanja inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je danas da je svestan da se blokadom saobraćaja krši zakon, ali da je spreman da snosi posledice.

„Svestan sam da kršimo zakon i spreman sam na posledice. Policija je kazala da smo kasno prijavili skup i zbog toga je naš zahtev odbijen da dobijemo dozvolu za blokadu na sat vremena“, rekao je Manojlović novinarima ispred Beogradskog sajma, prenosi Danas.

Manojlović je pozvao na novu blokadu 4. decembra ukoliko nadležni ne ispune zahteve.

„Zahtevi su da predsednik ne potpiše izmene zakona i vrati ga skupštini. Ako se to ne usvoji, pozivamo celu Srbiju da 4. decembra izađe na autoputeve, magistrale svojim vozilima i da Srbija stane“, istakao je Manojlović i dodao da mu je žao što policija i građani „danas nisu na istoj strani“.

Manojloviću je tokom obraćanja uručeno rešenje o zabrani skupa, a policajac ga je upozorio i poručio da je policija tu da sprovodi zakon.

List prenosi i da je okupljanje građana koji će u 14 sati blokirati prilazne puteve mostu Gazela u Beogradu, počelo ispred Palate pravde, i da se trenutno tamo nalazi nekoliko desetina građana, među kojima su i predstavnici pokreta Ekološki ustanak.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka je okupljenim građanima rekao da će skup krenuti ka mostu Gazela u 13.30.

On je dodao da će policija verovatno pokušati da ih spreči da priđu mostu ali da, što se njega tiče „niko ne može da ih spreči da se šetaju po svom gradu“.

Više vozila policije i žandarmerije nalazi se u neposrednoj blizini mosta Gazela, a Ministarsvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je svako blokiranje saobraćajnica kršenje zakona i da organizator snosi odgovornost za sve što bi eventualno moglo da se desi.

(Beta, arhivska foto: N1)