Skip to main content

LSV-Vojvođani: Pastor i Bakić sramotno ćutali na koncert čoveka koji širi versku i nacionalnu mržnju

Vojvodina 08. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Njima, očito je, ne smeta širenje verske i nacionalne mržnje, pevanje o osuđenim ratnim zločincima i ostatak repertoara primitivnog nacionalizma"

Liga socijaldemokrata Vojvodina (LSV)-Vojvođani optužila je danas čelnike Grada Subotice da su “sramotno ćutali” na činjenicu da je u Novom Žedniku održan koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže.

“Izostanak reakcije čelnika Grada Subotice (gradonačelnika) Stevana Bakića i (prdsednika Skupštine grada) Balinta Pastora na koncert pevača šovinističke muzike Baje Malog Knindže u Novom Žedniku sramotan i u potpunoj je suprotnosti sa tradicijom zajedničkog života u Subotici i Vojvodini”, navela je LSV-Vojvođani u saopštenju za javnost.

Ocenili su da su Bakić i Pastor morali da učine sve da se koncert u dvorištu škole u Novom Žedniku zabrani, jer “duboko narušava temelje pravne države koja poštuje ljudska i manjinska prava i garantuje borbu protiv diskriminacije”.

“Njima, očito je, ne smeta širenje verske i nacionalne mržnje, pevanje o osuđenim ratnim zločincima i ostatak repertoara primitivnog nacionalizma. Kada se zna ko i kako vodi Suboticu, onda nas uopšte ne čudi što je naša sredina izgubila 30.000 stanovnika, ili jednu petinu, u poslednjih 30 godina”, naveo je odbornik u Skupštini i grada Subotice Robert Damjanović Čokić.

(Autonomija, foto: Magločistač)