Skip to main content

LSV Vojvođani: Građani se plaše novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvodina 05. jan 2024.
< 1 min čitanja

U Srbiji postoje mnogo veći i ozbiljniji problemi od potrebe za uvođenjem obaveznog vojnog roka

Liga socijaldemokrata (LSV) – Vojvođani ocenila je danas da je strah građana od novih ratova opravdan jer su u Srbiji na vlasti “Šešeljevi učenici”.

“Postavljamo pitanje kako onda građani da se ne plaše novih ratova i stradanja”, navela je u saopštenju za javnost potpredsednica stranke Aleksandra Marković Maleš.

Ona je ponovila da je najava ponovnog uvođenja redovnog služenja vojnog roka “samo još jedan trik” Srpske napredne stranke (SNS) i služi za “maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast”.

“Naprednjaci su izašli ispod šinjela Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, sam ministar odbrane Miloš Vučević je, kao i Aleksandar Vučić, bio istaknuti član te stranke, a nova ljubav prema Šešelju, krunisana je koalicijom dve stranke na nivou grada Beograda”, navela je ona.

Podsetila je da medijima koji su pod punom kontrolom SNS-a “paradiraju mnogi pravosnažno osuđeni ratni zločinci i drugi protagonisti šovinističkih ideja”.

Aleksandra Marković Maleš je ocenila da u Srbiji postoje mnogo veći i ozbiljniji problemi od potrebe za uvođenjem obaveznog vojnog roka, kao što su pitanje neispravne pijaće vode ili da uređivanje škola koje propadaju i sve su praznije.

(Autonomija)