Skip to main content

LSV: Šapićeve odluke sramotne i opasne

Info 21. avg 2022.
< 1 min čitanja

"Politika ratova, mržnje i zločina nikako se ne sme propagirati"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je da aktivnosti gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića sramote celu Srbiju i narušavaju njen ugled.

Stranka je danas soapštila da je Šapićeva odluka da na nedavnoj sednici Skupštine grada Beograda za člana Gradakog veća predloži Svetozara Andrića “sramotna, ali i veoma opasna”.

“Posle skandaloznog negiranja genocida u Srebrenici i hvalospeva osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, Šapić je prešao i na konkretna dela”, navodi se u saopštenju.

LSV podseća da je Svetozar Andrić javnosti postao poznat posle informacija da je protiv njega podneta krivična prijava za ratne zločine počinjene u logoru Sušica u Bosni i Hercegovini, kada je i Tužilašvo za ratne zločine Republike Srbije saopštilo je da u skladu s odredbama Zakonika o krivičnom postupku Republike Srbije preduzima sve neophodne radnje u ovom slučaju.

“Beograd je glavni grad naše države. Poruka koju Šapić i njegova vlast šalju regionu, ali i celoj Evropi, šteti našoj zemlji. Politika ratova, mržnje i zločina nikako se ne sme propagirati. Ona mora biti snažno osuđena, kako se nikada više ne bi ponovila”, poručila je Liga.

(Autonomija)