Skip to main content

LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

Info 22. okt 2022.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupke i kazni medije koji promovišu osobe pravosnažno osuđene za ratne zločine.

“REM mora početi da radi svoj posao i mora strogo kazniti ove medije”, navela je u saopštenju za javnost funkcionerka LSV Dejana Đurđević.

Dodala je da osuđenici za ratne zločine na pojedinim medijima sa nacionalnom pokrivenošću “svakodnevno satima truju građane Srbije svojim idejama koje su u ratovima devedesetih godina i dovele do ratnih zločina”, dok pojedini mediji organizuju i specijalne emisije na kojima osuđene osobe “besramno paradiraju i ponovo ubijaju svoje žrtve”.

“Umesto toga, REM je morao naložiti i tim, ali i svim drugim medijima da barem podsete javnost Srbije na tridesetu godišnjicu otmice i ubistva 16 građana Sjeverina u opštini Priboj”, ocenila je Dejana Đurđević.

Podsetila je da su 22. oktobra 1992. kod Sjeverina oteti građani Srbije bošnjačke nacionalnosti, koji su potom stravično mučeni i ubijeni, a njihovi posmrtni ostaci do danas nisu otkriveni.

(Autonomija)