Skip to main content

LSV: Portal eVršac organizuje medijski linč doktora Nikolae Marina iz Alibunara

Vojvodina 14. mar 2023.
< 1 min čitanja

“Navođenjem etničke pripadnosti i objavljivanjem netačnih informacija koje su izvučena iz konteksta, ovaj portal crta metu na čelo uglednom lekaru"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je u toku “medijski linč” lekara Nikolae Marina iz opštine Alibunar i upitala nadležne zašto se toleriše tao ponašanje koje ugrožava bezbednost pojedinih građana Srbije.

“Prošlonedeljne objave portala eVršac u kojima se prizemno etiketira ugledni vojvođanski lekar Nikolae Marina, samo zbog toga što na svom privatnom Fejsbuk profilu slobodno iznosi svoje stavove po brojnim bitnim pitanjima, jasno ukazuju na orkestrirane napade koji za cilj imaju diskreditaciju jednog građanina Srbije”, navela je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da “napadati nekoga samo zato što mu je već dugi niz godina nadimak Kurti je čin koji jasno podseća na fašizam”.

“Navođenjem etničke pripadnosti i objavljivanjem netačnih informacija koje su izvučena iz konteksta, ovaj portal crta metu na čelo uglednom lekaru iz opštine Alibunar”, piše u saopštenju.

Prema njihovim rečima, na sve to tužilaštvo ćuti, a Nacionalni savet rumunske manjine, kao predstavničko telo nacionalne zajednice kojoj pripada Nikolae Marina, “umesto da mu pruži podršku, postaje samo običan megafon režima”.

“Pozivamo sve institucije da učine sve da se ovakvi napadi i šikaniranja spreče, a mediji, koji pozivaju na linč građana koji slobodno iznose svoje stavove, da budu najstrožije sankcionisani u skladu sa propisima”, navela je LSV.

(Autonomija)