Skip to main content

LSV: Podrška Ukrajini, sankcije Rusiji

Info 24. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je “sramotno i moralno neodrživo” što Srbija ni godinu dana od početka agresije Rusije na Ukrajinu nije uvela sankcije toj zemlji i time “stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope”.

“Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod. Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti. Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini. Nama nije mesto uz ovakvu Rusiju i zločinački režim Vladimira Putina”, navela je LSV u saopštenju.

Dodali su da je agresija na Ukrajinu pokazala “zločinačko lice Putinovog režima” i naveli da je u proteklih godinu dana u Ukrajini poginulo gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, da je raseljeno i izbeglo više od osam miliona građana Ukrajine, te da je u velikoj meri razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda doživela nemerljive devastacije.

“Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!”, poručila je LSV u saopštenju.

(Beta, Foto: Autonomija)