Skip to main content

Limani za Boška: Mali najlon velikog srca

Vojvodina 14. авг 2021.
2 min čitanja

Beba Boško Gugleta i njegovi roditelji su se našli u velikom problemu. Boško, tek što se rodio, snašla ga je bolest za koju lek sa najboljim izgledima za poboljšanje stanja i izlečenje košta čak 2,5 miliona dolara. Bošku je preostalo još svega 7 dana da prikupi sredstva za uplatu skupe terapije za lečenje spinalne mišićne atrofije, a komšije iz novosadskog naselja Liman pokrenuli su još jednu akciju kako bi pomogli prodici Gugleta.

Kako se navodi u apelu, neophodno je da se sakupi još 500.000$ do potrebne sume, a Novosađani i Novosađanke pozivaju se na bazar koji će biti održan 18.avgusta u dvorište kod NIS-ove zgrade.

„Ponesite sitnice ( i krupnice J) koje vam nisu potrebne, a možda bi nekome baš napravile radost i zadovoljstvo. Da se poigramo Najlona. Izbor je na vama, dolazi sve u obzir, kao i na Najlonu! Ukoliko radite neku uslužnu delatnost možete donirati vaučer u pola cene ili već kako odredite, ne postoji ograničenje, a poklonu se u zube ne gleda. Ukoliko ste umetnik/ca i rukotvorac/ka možete donirati vaših ruku delo – cenu određujete sami. Pozivamo i ugostitelje, kompanije, ali i Javna (komunalna) preduzeća i novosadsku upravu, da se  solidarišu sa nama i učestvuju u ovoj borbi, da budemo na ovom zadatku na istoj strani. Kolači i slične poslastice su nam već najavljeni, ali nećemo se buniti ukoliko još neko poželi da zasuče rukave! Ponesite kamper stočić, ćebe, iskoristite klupu ili zidić da izložite svoje ponude“, navodi se u pozivu Novosađanima.

Bazar počinje u 18.30 časova, a Boškove komšije apeluju na sugrađane da se odazovu ovoj humaitarnoj akciji.

Zašto je Boško poseban za nas? Boško je naše dete sa Limana. Pre mesec i po dana na Limanu II je organizovan turnir u stonom tenisu na kojem je sakupljeno čak 112.000 dinara. U mnogim mestima širom Srbije se organizuju dobrotvorni bazari, red je da se jedan napravi i u srcu Limana i da ga 20. avgusta ispratimo na lečenje u Budimpeštu. Bilo bi sramota da okrenemo glavu na ovoliki problem koji je snašao jednog od nas“, navodi se u pozivu Novosađanima.

Pomoć u lečenju, kako se navodi, može se donirati i uplatom humanitarnog SMS-a upisivanjem 1032 na broj 3030, te uplatom na račun Fondacije Budi human 160-6000001037970-33.

Kontakt za prijavu donacije i više informacija o događaju na:

https://www.facebook.com/events/975935406474082

Ili putem mejla: sacuvajmoliman@gmail.com

#daiboskopobediSMA

#svizaboska

#budihuman

#sma

#spinalmuscularatrophy

(Autonomija)