Skip to main content

Lazović (ZLF): Očekujemo nove međunarodne reakcije jer su izbori u Srbiji pokradeni

Info 04. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Dokazi su posebno značajni u Beogradu, gde je na rezultat to toliko uticalo da je Srpska napredna stranka otela pobedu opoziciji"

Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović pozvao je danas sve međunarodne institucije da se jasno odrede da je izborna volja u Srbiji pokradena, kao što je to uradila Vlada Nemačke i da „prestanu da ćute na malog diktatora koji raste u Srbiji“.

„Svi međunarodni posmatrači OEBS-a i ODIHR-a, Saveta Evrope, Evropskog parlamenta, kao i domaći posmatrači Crte, jasno su naveli da je došlo do izborne krađe, a dokazi su posebno značajni u Beogradu, gde je na rezultat to toliko uticalo da je Srpska napredna stranka otela pobedu opoziciji“, rekao je Lazović za list „Danas“.

Prema njegovim rečima, konstatovanjem izbornih neregularnosti što su učinili međunarodni faktori, deo posla međunarodne komisije već je urađen.

On je dodao da u narednim danima očekuje nove međunarodne reakcije i da će opozicija preko svojih kontakata u Evropskom parlamentu i drugim institucijama raditi na tome da obezbede međunarodnu podršku, kako je naveo, slobodnoj Srbiji.

(Autonomija)