Skip to main content

Lazović: Proevropske stranke da nastupe na jednoj izbornoj listi

Info 17. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Sada već postoje ozbiljna istraživanja koja pokazuju da bi se na ovaj način ostvario bolji rezultat"

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas da bi proevropske stranke trebalo da na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima nastupe na jednoj listi.

Lazović je agenciji Beta kazao da istraživanja javnog mnenja ukazuju da bi se s jednom izbornom listom ostvario najbolji rezultat.

„Smatramo da je zbog specifičnosti trenutka u kome se nalazimo, najbolje da sve proevropske opozicione organizacije, organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’, izađu zajedno na izbore. Sada već postoje ozbiljna istraživanja koja pokazuju da bi se na ovaj način ostvario bolji rezultat, a u narednim danima mi ćemo uzeti u obzir još istraživanja na osnovu kojih bi trebalo doneti odluku na koji način je najbolje izaći na izbore kako bi se ostvarila pobeda“, rekao je on.

Dodao je da je prema dokumentu „Dogovor za pobedu“, koji su potpisali organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, moguć izlazak i u više kolona proevropske opozicije, „ukoliko to daje bolji rezultat“.

„U narednim danima očekujemo finalizaciju dogovora, a stav Zeleno-levog fronta – Ne davimo Beograd je da bi najbolje bilo izaći na zajedničkoj listi“, naglasio je Lazović.

Prema njegovim rečima i na vanrednim beogradskim izborima trebalo bi da se nastupi kao i na republičkim, zajedno na jednoj listi proevropske opozicije.

„Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd je najveća opoziciona partija u Beogradu, prema istraživanjima drugi smo odmah posle SNS-a i daćemo najveći doprinos promeni u Beogradu. S kolegama ćemo razgovarati o kandidatu za gradonačelnika, a ja smatram da bi najbolje bilo da to bude Dobrica Veselinović“, kazao je Lazović.

(Beta, foto: N1)