Skip to main content

KRIK: Koluvija firmu u Hrvatskoj registrovao na adresi političarke

Info 12. jun 2021.
< 1 min čitanja

Optuženi narko-bos Predrag Koluvija osnovao je firmu u Hrvatskoj na adresi stana bivše članice Gradskog veća Vukovara i kandidatkinje za gradonačelnicu tog grada Slavice Šijaković, piše Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Ona je bila u partiji Branimira Glavaša, kome se u Hrvatskoj sudi za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima tokom ratova devedesetih, a kao članica Gradskog veća Vukovara dala je odlučujući glas za odluku da se u ovom gradu sa uličnih i tabli na institucijama izbaci ćirilica, naveo je KRIK.

Šijaković, radnica državne finansijske agencija FINA, prošle godine obratila se Trgovačkom sudu u Hrvatskoj i zatražila da se promene podaci u vezi sa kompanijom koja je godinu dana ranije osnovana na adresi njenog stana.

U pitanju je firma čiji naziv „THC Quality Group“ naslućuje da se bavi poslovima u vezi sa proizvodnjom ili prodajom konoplje pošto je THC naziv psiohoaktivne supstance koja se nalazi u ovim biljkama, piše KRIK.

„Vlasnik firme, od koje je Šijaković želela da se otkloni je Predrag Koluvija koji je u novembru 2019. uhapšen, a na njegovom imanju u Srbiji policija je otkrila veliki zasad marihuane“, dodao je KRIK.

KRIK je dodao da je sud usvojio njen zahtev i podaci kompanije su izmenjeni tako da adresa njenog stana od marta ove godine više nije zvanično sedište ove firme.

Nije poznato kako su se povezali Šijaković i Koluvija, optužen za uzgajanje marihuane.

Koluvija je, kako piše KRIK, u Srbiji bio blizak ljudima koji su radili u bezbednosnom sistemu, kao i različitim političarima, a kako se vidi, njegove veze sa političarima dosežu i do Hrvatske.

(Beta)