Skip to main content

Koštunica: Čanak i G17 plus podržavaju nezavisno Kosovo

Info 08. апр 2008.
< 1 min čitanja

Vojislav KoštunicaPredsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je danas u Smederevu da je mandat Vlade Srbije vraćen pošto se uvidelo da Demokratska stranka i G17 Plus koče razvoj Srbije. „Predsednik DS Boris Tadić je odabrao predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i G17 Plus, koji su za to da Kosovo bude nezavisno, a sa takvima se Srbija ne vodi u Evropsku uniju“, poručio je Koštunica građanima na predizbornom skupu u malom gradu smederevske tvrđave.
Koštunica, koji je i predsednik tehničke vlade je dodao i da je vreme za poštenu vladu u Srbiji.
Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić je istakao da je malo novca izdvojeno iz Nacionalnog investicionog plana za projekte koje je započela Vlada Srbije i naveo primer Smederevske luke čiji je ugovor o izmeštanju, prema njegovim rečima, neko sklonio.
„Sve bi bilo drugačije da je svako radio svoj posao. Srbija ne može da ide dalje sa Dinkićem, Čankom i Kostrešom“, kazao je predsednik NS koja je koalicioni partner DSS-a.
Ilić je pozvao građane da podrže koaliciju DSS-NS, jer je kako je naveo vreme za vladu koje će se boriti za napredak Srbije.