Skip to main content

Kostreš: Vučić i Mirović da kažu zašto je Moravski koridor bitniji od puteva u Vojvodini

Info 27. jun 2022.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš postavio je danas pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koga je nazvao “političarem koji u našoj zemlji o svemu odlučuje”, i pokrajinskog premijera Igora Mirovića, “političara koji se ni za šta ne pita”, zašto je Moravski koridor važniji od autoputa Zrenjanin-Beograd.

“Zašto je Moravski koridor bitniji od autoputa Zrenjanin-Beograd, od Fruškogorskog koridora, od Banatske magistrale, od autoputa Subotica-Sombor, obilaznice oko Zrenjanina… Takođe, insistiramo da odgovore i na pitanje zašto železničke pruge u Vojvodini nisu bitne i zašto se čupaju i odnose u staro gvožđe”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da je LSV-u “veoma drago” što se gradi Moravski koridor, ali je rekao da bi im bilo nam još draže da se grade i putevi u Vojvodini “i ne čupaju naše pruge”, jer i u Vojvodini žive građani koji imaju sva ustavna i zakonska prava.

“Gospodo Vučiću i Miroviću, pokažite na delu da Vojvodinu ne vidite samo kao špajz iz kojeg se uzima, a Vojvođane kao na građane koji su dobri kada pune drzavni budžet, a nisu dobri kada treba nešto da im se izgradi. Bogata Vojvodina je garant jake Srbije”, poručio je Kostreš.

(Autonomija, foto: LSV)