Skip to main content

Kostreš: Uvesti obaveznu vakcinaciju protiv Covid-19 za sve zdravstvene radnike

Info 13. jul 2021.
< 1 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je zahtev Vladi Srbije da u najkraćem mogućem roku uvede obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa za sve zdravstvene radnike.

LSV podseća da s u usporavanje procesa vakcinacije i porast broja zaraženih naterale vlasti u Italiji da propišu obaveznost vakcinacije za zdravstvene radnike. To isto će uraditi Grčka od ponedeljka, a predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je hitnu pripremu sličnih mera.

„Država Srbija mora povući konkretne korake koji će sprečiti porast broja zaraženih i oslabiti najavljeni četvrti talas. Procenat vakcinisanih i dalje ni izbliza ne garantuje kolektivni imunitet, pa je jasno da ponovo možemo doći u situaciju da su potrebne restriktivne mere“, naveo je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

Konstatovao je da je jasno da je veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta koji snažno deluje u Srbiji, te da je još jasnije „što je tu kampanju prigrlio i jedan deo zdravstvenih radnika“.

„Pandemija koronavirusa je odnela hiljade života u Srbiji. Desetine hiljada ljudi, koji su preboleli ovu bolest, i dalje oseća posledice. Država mora što pre da reaguje i učini sve da poboljša situaciju. Svaki dan odlaganja povećava snagu narednog talasa pandemije“, naveo je Kostreš.

(Autonomija)