Skip to main content

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vojvodina 15. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Jedanaest odsto stanovništva živi ispod linije siromaštva, među kojima gotovo 30.000 dece"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ocenio je danas da najava Pokrajinske vlade da je obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine pokazuje da je SNS „od bogate i prosperitetne pokrajine napravio servis za kupovinu glasova“.

„Zašto naprednjaci nisu obezbedili razvoj, investicije i radna mesta, pa da u Vojvodini, nekada žitnici Evrope, nema toliko gladnih i siromašnih građana“, naveo je Kostreš.

Podsetio je da Vojvodina danas ima opštine koje spadaju u red devastiranih i najsiromašnijih u Srbiji, a da 11 odsto stanovništva živi ispod linije siromaštva, među kojima gotovo 30.000 dece.

Ovcenio je da „treba biti posebno nesposoban“ da se to učini od nakada bogatih sredina, kao i da će decentralizacija pomoći razvoj AP Vojvodine i cele Srbije.

Pokrajinska vlada obezbedila je danas 45.000 paketa pomoći u hrani i prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji AP Vojvodine, u ukupnoj vrednosti od 88,4 miliona dinara.

(Beta)