Skip to main content

Kostreš: Još nije bilo pregovora o koalicijama

Autonomija 17. maj 2008.
< 1 min čitanja

kostres.jpgZamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da ta stranka još nije počela pregovore o postizbornim koalicijama jer čeka definisanje dogovora na republičkom nivou i okončanje pokrajinskih izbora.
Kostreš je agenciji Beta rekao da će ishod pregovora o formiranju republičke vlade opredeliti dalji tok pregovora o koalicijama na ostalim nivoima vlasti.
On je dodao da očekuje da će LSV kao i prethodnih godina o koalicijama razgovarati sa Demokratskom strankom i Savezom vojvođanskih Mađara, odnosno, sa koalicijama okupljenim oko tih stranaka.
„Formalnih kontakata nije bilo, ali neformalnih jeste, pošto smo mi sa tim strankama u raznim koalicijama još od devedesetih i stalni kontakti svakako postoje“, kazao je Kostreš.
On je ocenio da je ulazak liste „Za evropsku Srbiju“, čiji je LSV član, u koaliciju sa Socijalističkom partijom „za njega lično veoma sporan“, ali je naveo da „ukoliko SPS prihvati načela evropskih integracija ne treba ispuštati evropsku šansu zbog nekih principijelnih stavova“.
„Ali, ako SPS uđe sa radikalima u koaliciju na nivou Beograda, onda nemamo šta da pričamo, jer će sigurno u takvu koaliciju ući i na nivou Republike“, kazao je Kostreš.
Prema njegovim rečima, LSV će se u pregovorima zalagati za rešavanje pitanja zakonodavne, izvršne i sudske vlasti Vojvodine, definisanje izvornih prihoda i nadležnosti u novom Statutu Vojvodine, kao i ravnomerno raspoređivanje stranih investicija u predstojećem periodu.
„To je naš stav koji neće, verujem, nikoga posebno iznenaditi“, kazao je Kostreš.

(Beta)