Skip to main content

Kosovo onlajn: Na administarstivnim prelazima postavljena obaveštenja o korišćenju ličnih karata

Info 31. авг 2022.
< 1 min čitanja

"Korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244"

Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od jutros su postavljeni „disklejmeri“, odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja, objavio je portal Kosovo onlajn.

Navedeno je, na srpskom i engleskom jeziku, „i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova“.

U „disklejmerima“ se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244.

„Disklejmeri“ su postavljeni dan uoči početka primene novog režima i dvojezični su – napisani su na srpskom i engleskom jeziku.

Srpski tekst je na dimenziji 50×70 centimetara, a odmah pored njega je na engleskom istih dimenzija.

U subotu, 27. avgusta Beograd i Priština su postigli dogovor o ličnim dokumentima, po kome je Srbija pristala da ukine dokumenta za vlasnike ličnih karata iz Kosova, dok je Kosovo pristalo da ih ne uvodi za vlasnike ličnih karata iz Srbije.

(Beta, foto: )