Skip to main content

Konkurs za izvođače 22. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

Kultura 04. apr 2022.
< 1 min čitanja

Organizatori 22. Festival uličnih svirača – Gradić fest pozvali su danas umetnike i umetnice da se prijave na konkurs za izvođače koji će trajati do 1. juna. 2022. godine.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača biće održan od 25. do 27. avgusta 2022. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

„Ove godine želimo da se osvrnemo na početak, na vreme kada nam nisu bile potrebne bine i kad su program festivala činili pretežno ulični muzičari i performeri. Program 22. festivala će tako u velikoj meri oživeti atmosferu njegovih ranijih godina“, piše u pozivu.

Pozvali su i sve ostale muzičare i umetnike koji žele da svoj nastup prilagode nastupu na ulici i oprobaju se kao ulični svirači da se prijave i obogate program festivala.

I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, naveli su organizatori i dodali da će ovogodišnji program biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome, a rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

(Autonomija)