Skip to main content

Konfuzija: Zelenović tvrdi da se protesti u Novom Sadu nastavljaju, kaže da je vlast napravila medijski spin

Vojvodina 19. јул 2023.
< 1 min čitanja

"Ako postoji neko kome u ovom trenutku ne odgovoraju protesti, to je vlast"

Nakon što su mediji preneli da je novosadska opozicija odlučila da priveremeno prekine održavanje protesta „Srbija protiv nasilja“ u tom gradu, narodni poslanik Nebojša Zelenović demantovao je te navode.

Na današnjoj konferenciji za štampu u Narodnoj skupštini, gde je saopštena nova ruta i vreme beogradskih protesta, na pitanje reporterke N1 o protestima u Novom Sadu, Zelenović je rekao da je vest o pauzi do jeseni – medijski spin.

„Ako postoji neko kome u ovom trenutku ne odgovoraju protesti, to je vlast. I oni će učiniti sve što mogu da sklone ljude sa ulice i zaustave proteste. Ovo što su uradili sa medijskim spinom u Novom Sadu je samo još jedan pokušaj da se umanje protesti u tom gradu. Kolege iz Novog Sada su nas obavestile da su to već demantovali i da će združeni gradski odbori održati konferenciju za medije i reći sve kako jeste. Ne da se protesti zaustavljaju, nego se itekako nastavljaju u Novom Sadu i u svih drugih 30 gradova u Srbiji“, rekao je Zelenović.

Protesti „Novi Sad protiv nasilja – sve mora da stane“ do sada su organizovani sedam puta, a na njima su građani davali podršku zahtevima koji su formulisani nakon dva masovna ubistva u Srbiji, u maju ove godine.

Podsetimo, novosadski mediji su prethodno objavili da je u utorak doneta odluka o pauziranju protesta, navodno na sastanku predstavnika opozicije i građanskih pokreta koji su bili tehnički organizatori dosadašnjih okupljanja.

(N1)