Skip to main content

Kesić: Premeštene tužiteljke ometale rebrendiranje Srbije kao lidera u korupciji

Info 25. феб 2023.
2 min čitanja

"Kukavička politika koja nije u stanju da stisne petlju"

Premeštaj tužiteljki iz jednog u drugo odeljenje Višeg javnog tužilaštva, i samim tim „sklanjanje“ sa predmeta malverzacija u EPS-u, Zoran Kesić vidi metaforu onoga što se dešava u ovoj zemlji. Za tužiteljke kaže da su svojim pokušajem da se bore protiv korupcije ometale rebrendiranje zemlje kao lidera u korupciji u regionu.

„Stalno tražimo brendove: šljivovica, Novak, muzika, Guča. A korupcija jedan od naših dominantnih brendova. Osobe koje su pokušale da se bore protiv korupcije ometaju rebrendiranje zemlje i naravno da moraju da budu premeštene“, rekao je autor i voditelj emisije „24 minuta“ u Novom danu.

On je dodao da je pitanje svih pitanja kakva će biti reakcija građana na to što se desilo.

„Mi smo žaba koja je navikla da se kuva i reakcija građana redovno izostaje. Ako znamo da nećemo imati podršku države, nadležnih, šta ćemo onda da radimo? Ništa, da sedimo i čekamo?! Moramo sami“, poručio je Kesić.

Iako mu se čini da su građani izgubili nadu da mogu sami, ističe da je zadatak javnih ličnosti da podsete da „ako neko neće da radi svoj posao, ti ćeš ga naterati da radi svoj posao“.

Jučerašnji dan obeležila je godišnjica početka rata u Ukrajini, a tim povodom u Beogradu je održan Marš mira, na kojem nije bio niko od državnih zvaničnika. Kesić kaže da su mu kao građaninu i čoveku predstavnici države nedostajali na tom događaju.

„Očekivao sam da predstavnici moje zemlje jasno i glasno pruže podršku napadnutoj strani, jer mi smo uvek na strani slabijih i mi smo se kao narod uvek branili od jačih“, objasnio je gost Novog dana.

Napominje da se izostanak zvaničnika uklapa u zvaničnu državnu politiku balansiranja.

„Stalno smo ni tamo, ni vamo. Kukavička politika koja nije u stanju da stisne petlju, kakva nam je vlast takva nam je podrška Ukrajini“, rekao je Kesić.

(tekst i foto: N1)