Skip to main content

Jovanović: Francusko-nemački predlog o Kosovu poslednja prilika za Srbiju

Info 22. jan 2023.
< 1 min čitanja

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je francusko-nemački predlog o Kosovu, koji je zvanično ponuđen Srbiji, poslednja prilika da se posle decenija lutanja konačno stavi tačka na kosovski problem.

„Vreme koje smo potrošili na odbijanja dosadašnjih predloga učinilo je ovo društvo najnesrećnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rešenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom“, ocenio je Jovanović.

U saopštenju je navedeno da politika o kojoj Liberalno-demokratska partija govori od osnivanja postaje jedina realna u ovom vremenu, zbog toga što „tu politiku život određuje“.

Ne sme se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno“ rekao je Jovanović i dodao da je „ovo pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom“, navedeno je u saopštenju.

(Beta, Foto: N1)