Skip to main content

Ješić: DS i SPS su ideološki najbliže stranke

Autonomija 19. мај 2008.
< 1 min čitanja

Goran JešićPredsednik opštine Inđija i funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je da su DS i Socijalistička partija Srbije „ideološki dve najbliskije stranke u Srbiji“.
U intervjuu novosadskom Dnevniku, Ješić je naveo da je Demokratska stranka član Socijalističke internacionale, dok SPS to želi da postane.
„Ako posmatrate programski i zanemarite ono što se dešavalo tokom devedesetih godina prošlog veka, što se, naravno, ne može zaboraviti, radi se o programski veoma sličnim partijama“, kazao je Ješić.
On je naveo da je SPS u Inđiji partner DS-u već duži niz godina, dodajući da ta partija, uz DS, poseduje i najveći kadrovski potencijal u toj opštini, kao i da dele istu ideju da se opština mora voditi na profesionalan način.
„To je do sada veoma dobro funkcionisalo i siguran sam da bi, čak i da smo osvojili apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu, nekoliko veoma kvalitetnih kadrova iz SPS-a zadržali na njihovim mestima“, kazao je Ješić.
Na lokalnim izborima u Inđiji lista „Goran Ješić – DS“ osvojila je 18 odborničkih mesta i za samostalno formiranje skupštinske većine bio im je potreban još samo jedan odbornik.
Ješić je još ocenio da ima dosta vremena za stvaranje stabilne koalicije na republičkom nivou i izrazio uverenje da će SPS i neke manjinske partije, uz stranke okupljene oko DS-a, formirati proevropsku vladu „koja je Srbiji neophodna“.

(Beta)