Skip to main content

Jeremić: Vučićev kriminalni režim mora pasti na izborima

Info 26. дец 2021.
2 min čitanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da „kriminalni režim“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića mora da padne i da će prilika za to biti izbori najavljeni za 3. april 2022. godine.

„Neće, međutim, za pobedu biti dovoljno da 3. aprila samo izađemo i glasamo, jer nas je više nego njih. Nemojte da sanjate da ćemo našu izbornu pobedu proslaviti uz tortu i šampanjac. Oni dobro znaju šta su radili, i vlast neće biti spremni da ispuste ni na jednom mestu, i zato će da kradu, ako treba i lopatama“, rekao je Jeremić na sednici Skupštine Narodne stranke.

Kako je saopšteno iz te stranke, Jeremić je kazao da opozicija mora da bude spremna da izbornu volju građana odbrani na ulici.

„Nemojte imati dilemu, 3. aprila uveče moraćemo na ulicu da branimo našu pobedu, i nema kući dok se ta stvar ne završi. A kada se završi, tada nastupa trenutak u kojem krećemo da ispunjavamo naša obećanja“, dodao je Jeremić.

On je naveo da Narodna stranka više nije sama i da je na istom zadatku sa drugim strankama i pokretima bez obzira na ideološke razlike.

Jeremić je dodao da se „zlo koje je vladalo Srbijom prethodnih deset godina više nikada ne sme ponoviti“.

„Narodna stranka zato daje reč da će u prvih 100 dana od izbora nove demokratske vlade doneti paket zakona i propisa o lustraciji, Zakon o ispitivanju porekla i oduzimanju nelegalno stečene imovine, Zakon o specijalnom tužiocu za visoku korupciju i politički kriminal, Zakon o javnim nabavkama, Zakon o profesionalizaciji državne uprave, javnih službi, ustanova i državnih preduzeća, kao i Zakon o oduzimanju nacionalnih frekvencija emiterima koji su prekršili standarde objektivnog i istinitog izveštavanja“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka to nazvala revanšizmom, i da su se „mnogi trgli kada su čuli tu reč“ i da mu je drago zbog toga.

„Revanšizam je, dame i gospodo, poštovanje zakona. Njegov cilj je da kroz zakonsko utvrđivanje odgovornosti i odlučno sankcionisanje spreči da državna vlast i politička moć u budućnosti ikada više bude zloupotrebljena„, rekao je Jeremić.

Dodao je da revanšizam znači nemilosrdno privođenje pravdi, bez prava na kupovinu oprosta, svih onih koji su se o pravo i pravdu ogrešili, a što uključuje i etiku, moral i kontaminaciju javnosti.

Revanšizam uključuje i zabranu rada političkih organizacija i udruženja koji su grubo pogazili Ustav naše države, stavljajući interese pojedinaca iz vladajuće klike i njihovih saradnika iznad interesa građana“, rekao je Jeremić.

Kako je dodao, revanšizam podrazumeva i poništavanje svih nelegalno stečenih diploma i zvanja, a za one koji budu bežali iz Srbije – revanšizam znači crvene Interpolove poternice.

(Beta)