Skip to main content

Jeremić: Vučić igra ruski rulet sa Zapadom

Info 09. jul 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “strastveni kockar koji je navikao da vara na kartama”, ali da je ovaj put zaigrao jako opasnu igru, “ruski rulet” sa Zapadom.

“Prvih par puta je povukao obarač i imao sreću, što sada slavi kao pobedu. Ali ta igra se nastavlja, i ona najčešće nema srećan kraj”, rekao je Jeremić u Ćupriji, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić je dodao da Srbija ne može da utiče na događaje “u velikom svetu u previranju”, ali da mnogo lošeg može da učini sama sebi pogrešnim i hazarderskim potezima, koji nisu bazirani na čvrstim i transparentnim principima.

“Mi na čelu države, nažalost, imamo strastvenog kockara koji je navikao da vara. Znamo kako mu to prolazi u Srbiji, ali u svetu nemaju razumevanja kada neko pokuša da ih vara”, rekao je Jeremić.

Naveo je da se u Srbiji diglo mnogo prašine oko spoljnopolitičkog svrstavanja i da su u opoziciji neki izabrali stranu – Zapad ili Rusiju, i to učinili pošteno, pre izbora, i nisu promenili stav ni posle izbora.

“Takve zbog toga poštujem, bez obzira da li se sa njima slažem. S druge strane, nemam nimalo poštovanja za one koji su se licemerno udvarali građanima i govorili jedno pre izbora, a onda posle izbora okrenuli ćurak naopako, digli ruke od naroda i otišli po podršku u neku ambasadu. Oni se neće usrećiti, jer nema boljeg kolonijalnog upravnika od Vučića. On je, međutim, dobar upravnik samo za strance, a ne i za nas koji živimo u Srbiji”, rekao je Jeremić.

(tekst i foto: Beta)