Skip to main content

Iznad stola za kojim je sedeo: Spomen na Dušana Mitrovića u restoranu u Beogradu

Građani 09. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Dušan Mitrović je bio dobar čovek koji je stotinama novinara pružio mogućnost da nose baklju slobode“

U spomen na suosnivača i dugogodišnjeg direktora lista Danas Dušana Mitrovića u beogradskom restoranu „Mala Slavija“ je iznad stola za kojim je sedeo postavljena karikatura Predraga Koraksića Koraksa (Corax).

Prisustvovali su glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić, osnivač pokreta Novi optimizam Branislav Grubački, porodica i prijatelji Dušana Mitovića.

Za ovim stolom donosio je mnogo bitnih odluka o Danasu, na veliko zadovoljstvo nas kojma smo tim sastancima prisustvovali jer smo mogli da radimo u kafani“, kazao je Petrović.

Bodrožić je istakao da je Mitrović, koji je u 70. godini umro 2020, „bio deo naših života na mnogo načina“.

„Bio je direktor najboljeg i najslobodnijeg dnevnog lista u zemlji. Bio je najbolji poslodavac u medijskoj industriji. Iznad svega, bio je jedan od najboljih ljudi koje sam ikada upoznao. Dušan Mitrović je bio dobar čovek koji je stotinama novinara pružio mogućnost da nose baklju slobode“, kazao je Bodrožić o karikaturi na kojoj je Koraks prikazao Mitrovića kao njujorški Kip slobode.

(Beta)